Stockholm: Manifestation mot massmord på kristna

Pastor Merzek Botros vid Centrumkyrkan i Sundbyberg vill, att Sverige markerar mot det våld i Nigeria som drabbar landets kristna befolkning. Fredagen den 5 april klockan 1500 kommer man därför att demonstrera utanför Nigerias ambassad i Stockholm.

’Jag blir väldigt frustrerad och ledsen när jag ser händelserna som pågår i Nigeria. Var är mänskligheten när dessa avrättningar pågår? Har människan tappat värde och är helt obetydlig?’. Det skriver Botros i ett inlägg på Facebook den 25 mars.

’Det som sker mot kristna människor i Nigeria är organiserat. Förövarna delas in i tre grupper: den första som skjuter kristna, den andra som bränner deras hem och hus, den tredje som sätter fokus på de kristna som försöker fly situationen och avrättar dem. Deras enda brott är att de är kristna’.

Botros ställer sig också frågan varför inte svenska media rapporterar mer om dåden i Nigeria, och varför inte de kristna kyrkorna reagerar. Han efterlyser en enighet mot övergreppen och morden. Det skriver Världen Idag.

 

 

Källa: Nyhetsbyrån

Senaste artiklarna