Ny global studie visar att danska kvinnor är bland världens minst feministiska, då bara en av sex danska kvinnor kallar sig för feminist

Den globala studien genomfördes av YouGov-Cambridge och visar att endast en av sex danskar kallar sig för feminist. Studien visar också att endast två av fem stödde #MeToo-rörelsen. De häpnadsväckande resultaten från den internationella studien visar på en dramatisk kontrast till oss i Sverige, där 46 procent av svenskarna kallar sig för feminister.

Danmark är numera rankat som ett av de minst feministiska länderna i västvärlden efter att en global undersökning presenterats. Resultatet från Danmark, som av många ansetts som en företrädande nation i jämställdhet, har förvånat många. Endast en av sex danskar anser sig nämligen vara feminist. 

Studien genomfördes av YouGov-Cambridge Globalism Project i samarbete med The Guardian. Danmark hamnade efter både Italien och Spaninen av länder som kallar sig för feminister. Man fann också att endast två av fem danskar stödde #MeToo-rörelsen. 

Många danska kvinnor säger att de vill att män ska vara mer som män i södra Europa som bekräftar hur trevlig man ser ut, ger komplimanger med mera. 
Studiens resultat kommer tre år efter att landets jämställdhetsminister och medlem av partiet Venstre, Karen Ellemann, uppgav att hon inte kallar sig för feminist.

Senaste artiklarna