Malmö: Man skjuten till döds

En man sköts till döds i Malmö natten till torsdagen. Mannen träffades med flera skott, och fördes till sjukhus där han strax efter ankomsten dödförklarades. Polisen söker flera gärningsmän och fordon som av vittnen sågs lämna platsen efter skjutningen.

Polisen i Malmö larmades vid 00:20-tiden om skottlossning vid Triangeln och Sankt Johannes kyrka i centrala Malmö. På platsen påträffades en man med flera skottskador. Mannen fördes till Skånes Universitetssjukhus, där han kort efter ankomst förklarades avliden av läkare.

Vittnen uppger att de har hört flera skott, och sett flera bilar lämna brottsplatsen i hög fart. Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med beskriver mordet som ”en avrättning, sannolikt med flera gärningsmän”. Polisen söker nu efter flera fordon och gärningsmän, bland annat med hjälp av övervakningskameror från närområdet.

Ett större område runt den aktuella brottsplatsen har spärrats av för kriminalteknisk undersökning. Polisen bedriver såväl inre som yttre spaning efter de misstänkta gärningsmännen. Den avlidna mannen, som är i 30-årsåldern, är enligt poliskällor sedan tidigare känd av polisen.

 

Källa: Nyhetsbyrån

Senaste artiklarna